top of page

Schema - HELDAG

Kl. 10:00 - 17:30

10:00 Välkommen hit!

Förbered dig på väntetid medan jag gör iordning inför din tatuering. När du kommer till studion på bokad tid så får du sitta ner och vänta en stund medan jag förbereder arbetsstationen och stencilen för din tatuering. Det tar ungefär 30-40 minuter (längre tid om vi ska göra ändringar på designen).  Det jag gör medan du väntar: * Desinfekterar ytor * Plastar in allt som måste plastas in * Tar fram och förbereder maskinen * Tar fram nålar, färg, papper och tatueringssmör. * Gör din design till en stencil och förbereder för utskrift. I vissa fall skriver jag ut stencilen här om jag vet storlek. Här kan jag ibland behöva göra änringar på själva designen om du som kund vill att jag ska lägga till eller justera något. Då tar det längre tid. * Jag bjuder på kaffe eller te medan du väntar!

ca 10:30-11:00 Redo att börja!

Du får komma in till tatueringsrummet, nu ska vi placera ut din design. Du får oftast välja mellan att sitta eller stå medan jag förbereder din hud inför tatuering. Jag kommer tvätta av området som ska tatueras och en bit runt om. Sen rakar jag bort allt hår på den ytan (är det en yta med mycket hår, raka gärna i förväg för att spara tid och pengar) och rengör igen före jag lägger på stencilvätska som gör så att din design sätter sig på huden. I vissa fall behöver vi sätta om den några gånger, ibland är det fler än en stencil och ibland behöver vi skriva ut en annan storlek så hur lång tid det tar varierar. Räkna med allt från 10 till 40 min.

10:40-11:30 Låt stå!

Nu kör vi, stencilen är på plats. Nålen doppas i färg och konstverket vi båda är en del av ska ta form. Det är en både märklig och mäktig känsla att bli tatuerad. Men rent praktiskt är den för det mesta inte så farlig. Hur ont det gör är högst individuellt och skiljer sig från gång till gång. Kroppen är klurig på det sättet. Generellt brukar det se ut såhär: De första 10-15 minutrarna kan kännas lite vassare men efter en stund är det mer drygt än smärtsamt. Efter längre pauser (som efter lunchpaus) börjar det om igen. Är det en liten eller mindre tatuering är det inte värre än så. Är det en större tatuering och vi har tatuerat ett par timmar kan huden ömma. Går jag över ställen jag redan har tatuerat kan det kännas mer (som t ex när jag lägger in highlights med vit färg). Den sista timmen är alltid jobbigast för då börjar du och din kropp vara trött. Här är det viktigt att du tänker på att ha med dig något i energiväg (ex: proteinbars, dryck, godis, unna dig!). Oavsett hur bekväm du är med att bli tatuerad kan det vara bra att ta hand om din kropp en del medan den får slåss mot nålen. Skulle du springa ett maraton utan en flaska vatten eller något att äta? Jag har ingen aning. Jag springer inte maratons.

12:30-13:30 Lunch

Vi har kanske bara hunnit en liten bit, men lunch måste vi ha båda två ändå. Det är viktigt att hålla uppe energin! Jag brukar vara rätt dålig på att ta en hel timma för lunch men försöker bättra mig för håller inte jag håller inte tatueringen. Det finns många olika alternativ för att köpa lunch i Vindeln. Dahlbergs har supergoda burgare, sallad och ofta pasta, vi har pizzerior, Frasses, en Thai restaurang och Ims grill. Ica har plocksallad och thailunch. Coop har dagens lunch. Du kan även ta med matlåda till lunch, det finns mikro att låna. Jag äter i personaldelen och ibland kan vi sitta och luncha tillsammans, men min man har kontor där och har ofta möten så det är inte alltid det passar. Ibland behöver jag lite ensamtid, en introvert person som jag är. Och det kan ju vara skönt för dig också att sitta i lugn och ro en stund. Det är lite olika. Jag kommer fråga dig ifall du har med dig lunch eller vill gå iväg. Ska du lämna studion kommer jag vilja plasta in området som vi tatuerar.

13:30-17:00 Fortsättning följer

Sätt dig bekvämt, ta fram en bok eller en serie på mobilen. Scrolla. Meditera. Surra en stund. Nu fortsätter tatuerandet. Det kommer bli någon bensträckare, och behöver du en paus så är det bara att säga till. Tiden brukar kunna gå ganska fort när man har roligt. Och så länge du är stilla med området jag tatuerar får du göra lite det du känner för. Vissa passar på att läsa en bok eller studerar. Andra sitter med i jobbmöten eller redovisningar. Förvånadsvärt många tar en tupplur. Min rekommendation är att stanna upp en stund och pausa. Pausa från jobb, studier och måsten och tänk på det fina du gör för dig själv. Jag tycker du är värd det. Alla är värda att pausa och ta hand om sig själv för hur ofta är det vi spenderar en hel dag åt just det?

17:00-17:30 Färdig!

Nu har du den! Din nya tatuering är klar, eller i alla fall för den här gången. Jag kommer rengöra ytan och smörja in den inför bandagering med plast avsedd för tatuering. Före jag bandagerar området så kan jag vilja ta några foton på vårt färdiga konstverk. Om jag inte fotar kan det bero på många olika saker; för att vi ska fortsätta en annan gång, för att den är väldigt liten, eller något helt annat. Men det beror aldrig på att jag inte är nöjd. Så fotar jag inte är det inget att oroa sig för. Vill du ha hjälp att ta ett eget foto så säg bara till så löser jag det. Bandageplasten du får på är som ett extra tunt hudlager ovanpå tatueringen och behöver inte tejpas fast. Den ska sitta i ca 24 h. Mer info om hur du tar hand om din tatuering får du av mig antingen på papper eller muntligt beroende på om det är första gången du tatuerar dig hos mig. När plasten är på och du fått info så plockar jag rent från arbetsplatsen. Har du betalat är allt färdigt och du kan lämna studion med ditt nya konstverk. Har du vägarna förbi när tatueringen har läkt är det alltid uppskattat om du kommer in och visar hur den ser ut. Då kanske jag ber om att få ta några foton. Och har du redan kommit in och visat den läkta tatueringen får du gärna kika in ändå. Det är alltid trevligt med besök!

bottom of page